Vaidišová poprvé na grandslamu o finále

Česká tenistka Nicole Vaidišová postoupila do semifinále Roland Garros a poprvé v kariéře dojde dále než do osmifinále grandslamového turnaje. Šestnáctá nasazená hráčka dnes ve čtvrtfinále French Open v Paříži porazila turnajovou jedenáctku Američanku Venus Williamsovou po setech 6:7, 6:1 a 6:3. V semifinále bude hrát ve čtvrtek s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová | Zdroj: ČTK

Po dvou hodinách a devíti minutách proměnila Vaidišová druhý mečbol, když bývalá světová jednička zahrála forhend daleko do autu. Česká hráčka radostí pustila raketu na zem a zakryla si udiveně rukou ústa, která se ovšem vzápětí rozzářila do širokého úsměvu.

Český tenis na takovou hráčku čekal sedm let, od roku 1999, kdy ukončila kariéru Jana Novotná. Právě Novotná byla na Grand Slamu naposledy v semifinále, když před osmi lety došla tak daleko na US Open v New Yorku. Předtím v červenci triumfovala ve Wimbledonu.

První start Martiny Hingisové na Roland Garros od roku 2001 skončil ve čtvrtfinále. V duelu hráček, které na pařížské antuce nikdy nedokázaly proměnit finálovou účast v titul, dnes Švýcarka podlehla ve dvou setech Kim Clijstersové. Obě bývalé světové jedničky sváděly v první sadě vyrovnanou hru a druhá nasazená Belgičanka vyhrála až v tie-breaku. Ve druhém setu už ale jasně dominovala a soupeřku porazila za 76 minut 6:1.

Clijstersová tak může ve čtvrtek oslavit 23. narozeniny duelem s Justine Heninovou-Hardenneovou. Obhájkyně titulu hraje o postup do semifinále s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Vaidišová (16-ČR) - V. Williamsová (11-USA) 6:7 (5:7), 6:1, 6:3, Kuzněcovová (8-Rus.) - Safinová (14-Rus.) 7:6 (7:5), 6:0. Clijstersová (2-Belg.) - Hingisová (12-Švýc.) 7:6 (7:5), 6:1. Heninová-Hardenneová (5-Belg.) - Grönefeldová (13-Něm.) 7:5, 6:2.

Semifinálové dvojice:

Vaidišová - Kuzněcovová, Heninová-Hardenneová - Clijstersová.

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme