Washington prý může být bez hokejového týmu NHL

Může být hlavní město Spojených států bez hokeje? Opakovaně se objevující otázka v americké metropoli, která však v poslední době nachází stále častější odpověď, a to že se metropole bez hokeje klidně obejde. Nezájem Washingtonských souvisí s úpadkem týmu Washington Capitals, který slaví letos, jak připomíná severoamerický zpravodaj Miroslav Konvalina, svou jubilejní 30. sezonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejová výstroj

hokejová výstroj | Foto: Miroslav Konvalina

Kdo z Američanů nechodí okolo sportovní haly MCI ve Washingtonu, tak ten většinou ani neví, že má město tým soutěžící v kanadsko-americké hokejové lize. Ve Washingtonu jsou velké komunity afroamerických a hispánských menšin a ty hokej nezajímá a politici s lobbisty se také raději ukazují na zápasech basketbalu než na hokeji. Jádro washingtonských fanoušků tvoří 10 až patnáct tisíc lidí mezi kterými dramaticky roste počet žen. Ty nechodí na Washington Capitals, v současné době nejhorší tým NHL, ze soucitu, ale chtějí se bavit. Není tedy divu, že v pátek, když hrál Washington doma proti Atlantě, 11 tisíc diváků věnovalo větší pozornost soutěži haloweenových kostýmů, než hře samotné. Fanoušci se setrvačnosti stále hrdě nosí bílé nebo černé dresy s jmenovkami Jaromíra Jágra, Slováka Petera Bondry a brankáře Kolziga.

Washingtonský hokej nemohou zachránit ani televizní přenosy, protože se na ně ve městě skoro nikdo nedívá. Demoralizovaní Capitals s přeplaceným Jágrem jsou podle listu Washington Post prakticky neprodejným týmem, jehož majitel Ted Leonsis s hořkých úsměvem prodělává desítky milionů dolarů. Pokud se navíc příští rok začne v NHL stávkovat, nemusí být za čas po Capitals ve Washingtonu ani památky, tým jehož světlá budoucnost měla být založena na nejlepším hráči světa, dnes už nepřehlédnutelně těžkonohému Jaromíru Jágrovi.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme