Úspěšný víkend českých bobistů. Dvořákův čtyřbob zaznamenal pátým místem nejlepší výsledek sezony

Pilot Dominik Dvořák završil povedený pátý díl Světového poháru v Innsbrucku životním pátým místem v závodě čtyřbobů. V sestavě s Dominikem Suchým, Janem Šindelářem a Jakubem Noskem vylepšila česká posádka o jednu pozici dva týdny starý výsledek z Altenbergu a stejně jako v sobotním závodě dvojbobů si Češi vynahradili nepovedený minulý víkend při mistrovství Evropy.

Innsbruck (Aktualizováno: 16:51 20. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český čtyřbob v závodech SP útočí na stupně vítězů

Český čtyřbob Dominika Dvořáka | Foto: Viesturs Lacis | IBSF | Zdroj: facebook IBSF

Také v sobotu byli Dvořák s Noskem pátí a závod čtyřbobů měl i stejné medailisty. Opět zvítězil olympijský vítěz Francesco Friedrich z Německa, jen jeho krajan Johannes Lochner tentokrát přenechal druhou pozici Oskaru Kibermanisovi z Lotyšska.

Dvořák za třetím místem zaostal o 24 setin a o jednu desetinu ještě podlehl posádce ruského pilota Maxima Adrianova. Oplatil ale porážku kanadské hvězdě Justinu Krippsovi, který v sobotu Čechy odsunul ze čtvrté pozice.

Na jeho úkor si tentokrát Dvořák jeho posádka ve složení Dominik Suchý, Jan Šindelář a Jakub Nosek po druhé jízdě polepšila z průběžné šesté příčky, Krippse porazili o pět setin.

Český čtyřbob v pátém závodě sezony počtvrté pronikl do první desítky, přičemž v ní chyběl jen před týdnem v Königsee, kde bylo součástí pohárových bojů i mistrovství Evropy. V celkovém hodnocení si Dvořák upevnil šesté místo.

Světový pohár v jízdě na bobech v Innsbrucku:
Čtyřboby: 1. Německo I (Friedrich, Grothkopp, Schüller, Margis) 1:14,17 (50,42+50,75), 2. Lotyšsko (Kibermanis, Miknis, Vilkaste, Strenga) -0,19 (50,55+50,81), 3. Německo II (Lochner, Bauer, Rademacher, Rasp) -0,44, ...5. ČR (Dvořák, Suchý, Šindelář, Nosek) -0,68 (50,89+50,96).

Průběžné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Friedrich 1085, 2. Lochner 1027, 3. Kibermanis 1014, ...6. Dvořák 816. 

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme