Archiv | zprávy ze dne 11. srpna 2008

4:54

|Lenka Kabrhelová, Vilém Janouš, Miroslav Panuška |Zprávy ze světa

Rusko-gruzínský vojenský konflikt hoří plnou silou

Gruzínské vedení se obává, že Rusko má v úmyslu svrhnout gruzínskou vládu a okupovat zemi. Podle agentury AFP to prohlásil tajemník Bezpečnostní rady Alexandr Lomaia. Rada se proto podle něj rozhodla stáhnout armádu k obraně hlavního města. Gruzínský prezident Michail Saakašvili prohlásil, že od spojenců potřebuje více než jen morální podporu a humanitární pomoc.

0:25

|Lenka Jansová, Miroslav Panuška |Zprávy z domova

Ústavní soud vrací proces s bývalou prokurátorkou Brožovou-Polednovou

Bývalá prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová, která se měla podílet na justiční vraždě političky Milady Horákové, neuspěla u Ústavního soudu. Pokračuje tím jeden z nejsledovanějších soudních procesů poslední doby. Brožová-Polednová si ústavním soudcům stěžovala na rozhodnutí Nejvyššího soudu, podle kterého její čin není promlčený.

|Jaromír Janev, Miroslav Panuška |Zprávy ze světa

Srbská vláda dál usiluje o dopadení generála Mladiče

Zatím není možné říci, kdy bude dopaden nyní nejhledanější podezřelý z válečných zločinů na území Bosny, srbský generál Ratko Mladič. Prohlásil to místopředseda srbské vlády, ministr obrany Dragan Šutanovac. Akční tým srbské vlády pro vystopování generála Mladiče ale pracuje nepřetržitě. Ministr obrany Šutanovac tak reagoval na informace místních médií, že srbské bezpečnostní složky už vědí, kde se skrývá.

2:07

|Robert Mikoláš |Sport

Olympijský deník Roberta Mikoláše: Olympiáda a novináři

XXIX.Letní olympijské hry jsou v plném proudu. Každý den je prostřednictvím televize či rozhlasu sledují miliardy lidí, sportovní výsledky i zajímavosti se dozvídají i z novin a časopisů. To vše díky reportérům pracujícím téměř nepřetržitě přímo v dějišti her. Do Číny jich přijelo přes 20 tisíc. Jaké mají podmínky k práci, s čím se musí potýkat, abyste měli všechny zprávy včas, a jaké jsou hry z jejich pohledu?

|František Tichý, Lenka Jansová, Miroslav Panuška |Zprávy z domova

České dráhy odškodní pozůstalé po obětech nehody u Studénky

Pozůstalí po obětech tragické vlakové nehody ve Studénce na Novojičínsku můžou ode dneška žádat České dráhy o odškodnění. Blízkým příbuzným obětí dráhy vyplatí 240 tisíc korun. U dalších cestujících z havarovaného vlaku bude výše náhrady záviset na míře zranění nebo hmotných škodách. Odškodnit oběti nehody se chystá i hlavní dodavatel stavby zříceného mostu, Dopravní stavby Ostrava. Při nehodě zahynulo celkem sedm lidí a sedm desítek jich bylo zraněno - někteří těžce.

2:31

|Milan Kopp, Lenka Kabrhelová, Marika Táborská, David Koubek, Adéla Havránková |Zprávy ze světa

Gruzie nabídla Rusku příměří, boje v Jižní Osetii ale zatím neustávají

Úplné zastavení bojů Gruzie oznámila ruskému velvyslanectví v Tbilisi. V oznámení se tvrdí, že Gruzie od neděle zastavuje své vojenské akce. S odkazem na ruské ministerstvo zahraničních věcí to uvedla agentura Interfax. Podle prohlášení se všechny gruzínské ozbrojené síly měly také stáhnout z oblasti konfliktu. Ruské letouny přesto bombardovaly mezinárodní letiště v gruzínské metropoli. Do Tbilisi přicestoval s mírovým plánem francouzský ministr zahraničí Bernard Kouchner, aby jednal jednat o plánu, který by měl na Kavkaz navrátit mír.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru