Archiv | zprávy ze dne 10. října 2015

| ČTK, Matěj Štýs |Zprávy ze světa

Lidé při protestech v Istanbulu obviňovali vládu z odpovědnosti za atentát v Ankaře

Do ulic Istanbulu dnes vyšly stovky demonstrantů. Lidé provolávali protivládní hesla a obviňovali premiéra Ahmeta Davutoglua, ze zodpovědnosti za dnešní bombové útoky v Ankaře. Při dvou explozích tam zahynulo nejméně 86 lidí a dalších téměř 190 utrpělo zranění. Podle prokurdské opoziční Lidové demokratické strany však zahynulo až 97 lidí.

| ČTK, Lubica Bergmanová, ČRo |Zprávy ze světa

Výbuchy v Ankaře zabily nejméně 86 lidí, zraněných je na 200

Nejméně 86 obětí a 186 zraněných si vyžádala dvojice explozí, ke kterým došlo dnes dopoledne na křižovatce před frekventovaným hlavním nádražím v tureckém hlavním městě Ankara. Aktuální údaje odpoledne uvedl ministr zdravotnictví. Předchozí informace hovořily o 30 mrtvých a 126 zraněných. V době výbuchu se před nádražím scházeli lidé, kteří se chystali vyrazit na demonstraci proti bojům s Kurdy. Podle oficiálního prohlášení turecké vlády šlo nejspíše o teroristický útok. K dvojité explozi u hlavního vlakového nádraží se zatím nikdo nepřihlásil.

| ČTK |Zprávy ze světa

Při potyčkách mezi Izraelci a Palestinci zemřeli další 4 lidé

Násilné střety mezi Palestinci a izraelskými bezpečnostními složkami si vyžádaly další oběti. Jeden Palestinec přišel o život při přestřelce v táboře Šuafát ve východním Jeruzalémě, další byl zastřelen u hranic s Pásmem Gazy. Informovala o tom agentura AFP. Šestnáctiletého palestinského mladíka zastřelila v centru Jeruzaléma policie poté, co nožem pobodal dva Izraelce. Čtvrtý Palestinec byl zastřelen, když v centru Jeruzaléma zaútočil na 3 policisty.

|Pavel Petr, Vojtěch Bureš |Ostatní sporty

V Riu se chci soustředit na časovku, vyhlíží paralympiádu cyklista Jiří Bouška

Už jen necelý rok schází do zahájení paralympiády v Riu. V české výpravě by určitě neměl chybět cyklista Jiří Bouška. Ten prodělal dětskou mozkovou obrnu levé půlky těla. Proto, kvůli oslabenému svalstvu a zkrácení šlach i končetin, startuje mezi handicapovanými sportovci. Úspěšně. Ve své kariéře vybojoval pět medailí z paralympiády a je šestinásobným mistrem světa.

|Robert Mikoláš |Zprávy ze světa

OBRAZEM: Tanky, zpěv i tanec v ulicích. KLDR slaví 70. výročí založení vládnoucí strany

Severní Korea slaví 70. výročí založení vládnoucí komunistické Strany práce. Mohutné přehlídky v Pchjongjangu, která je podle Západu jen demonstrací vojenské moci tohoto jaderného státu, se účastní statisíce lidí. Většina obyvatel KLDR ale kromě nesvobody trpí i nedostatkem jídla. Organizace Human Rights Watch v této souvislosti vyzvala režim Kim Čong-una, aby přestal zneužívat své občany tím, že je nutí pracovat zadarmo. Na penězích vynaložených na mohutné oslavy přitom Pchjongjang nešetřil.

|Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš |Fotbal

Nechceme si zkazit dojem z celé kvalifikace, tvrdí před Tureckem brankář Vaclík

České fotbalisty čekají dva závěrečné duely evropské kvalifikace, ten první odehrají dnes na Letné proti Turecku, ten druhý a poslední příští úterý v Nizozemsku. Zatímco oba zmínění soupeři na dálku bojují alespoň o třetí barážovou příčku ve skupině, svěřenci kouče Pavla Vrby už mohou brát duely i jako velkou oslavu postupu na šampionát.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru