Barack Obama vybral rekordní částku na prezidentskou kampaň

Demokratický kandidát na amerického prezidenta Barack Obama získal v srpnu 66 milionů dolarů na kampaň. To je vůbec nejvyšší částka, kterou za jeden měsíc získal. V průzkumech přesto zaostává za republikánem Johnem McCainem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Foto: www.barackobama.com

Barack Obama si na nedostatek financí nemůže stěžovat. 66 milionů dolarů vybraných v srpnu mu umožní agresivní kampaň, více reklam a televizních spotů.

Demokratický kandidát to bude potřebovat. Sedm týdnů před prezidentskými volbami má před ním republikán John McCain stále náskok v podpoře voličů, který získal po republikánském nominačním sjezdu.

Podle renomovaného internetového serveru Real Clear Politics vede John McCain v průměru průzkumů o 2,3 procenta. To je sice náskok na hranici statistické chyby - je ale významný, protože McCain do září za Obamou stále zaostával.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme