Brněnská a ostravská pobočka Vrchního státního zastupitelství Olomouc se má zrušit

Pobočky vrchního státního zastupitelství Olomouc v Brně a Ostravě se mají zrušit. Navrhuje to v rámci úsporných opatření vrchní státní zástupkyně v Olomouci Milena Hojovcová. Návrh teď leží u ministryně spravedlnosti Daniely Kovářové, která ho pravděpodobně schválí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Miroslav Panuška

Oba vedoucí poboček se bouří, zrušení zastupitelství v Brně a Ostravě podle nich způsobí zpomalení či dokonce ohrožení vyšetřování závažných hospodářských kauz po celé Moravě a Slezsku.

Podle Hojovcové to ale rozhodně nehrozí. Státní zástupci podle ní budou prostě jen dohlížet: "Nejedná se o zrušení poboček i se státními zástupci, ale pouze o zrušení pracovišť dislokovaných v Brně a Ostravě. Úspora by činila přibližně milion osm set tisíc korun."

Přečtěte si také:
Ministerstvo spravedlnosti zpracuje koncepci budoucího směřování české justice
Skupina brněnských policistů je podezřelá ze závažné trestné činnosti

Barbora Mocová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme