Srbští fotbaloví fanoušci za asistence policie odcestovali z Prahy

Odjezd srbských fotbalových fanoušků z Prahy se zpozdil téměř o dvě hodiny. Čekalo se na posledních 17 fanoušků, kteří byli obviněni z různých trestných činů, nejvíce z nich za výtržnictví, čtyři z nich pak za napadení veřejného činitele. Po řádění bělehradských hooligans zůstali statisícové škody na majetku soukromých osob.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zásah policie

Zásah policie | Foto: Michaela Vetešková | Zdroj: Český rozhlas

Kvůli čtvrtečním výtržnostem v centru Prahy zadrželi policisté 126 fanoušků fotbalového klubu Crvena Zvezda Bělehrad, 17 z nich je podezřelých z trestných činů. Při střetech s příznivci srbského klubu se zranilo 12 policistů.

Fanoušci při potyčce s policií rozbili několik výloh a zničili vybavení venkovní restaurace v ulici na Můstku.

"Škodu hodnotím na 300 až 400 tisíc. A vůbec nevím, co mám dělat. Jsme pojištěni proti všemu možnému, ale proti vandalismu pravděpodobně pojištěni nejsme. Toto nám nikdo nenahradí - rozbitá restaurace, hosté všichni utekli a samozřejmě nezaplatili," uvedl majitel restaurace Pavel Sedláček.

Policie v pátek od rána svážela propuštěné lidi k vršovickému stadionu Slavie. Fanoušci čekali na své zadržené kolegy v autobusech před Edenem. Bez zadržených odmítali odcestovat. Vpodvečer policie propustila všechny podezřelé a cizinci se pak za asistence policejních hlídek vydali na cestu zpět.

"My litujeme, že se to stalo, že k tomu incidentu vůbec došlo. Samozřejmě, že to nechceme nějakým způsobem omlouvat, ale jsou to mladí lidé, a takové incidenty se stávají i v různých jiných státech," řekla Radiožurnálu přímo na místě odjezdu Susana Božkovič Prodanovič ze srbského velvyslanectví.

Přečtěte si také:
Srbští fanoušci řádili v centru Prahy, zasáhla proti nim policie
Policie hlídá fotbalové fanoušky Crvené Zvezdy Bělehrad
Fotbalový CZ Bělehrad vypsal vysoké odměny za postup přes pražskou Slavii
Vztahy mezi Slovenskem a Chorvatskem poznamenal fotbal
Chorvatští fotbaloví fanoušci se porvali se slovenskou policií
Polské fotbalové fanoušky čekají revoluční bezpečnostní opatření a tresty
Ochranka nezvládla fotbalový zápas v Brně, musela zasáhnout policie

Katarína Brezovská, Petr Kořínek, Tereza Schejbalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme