'Eurovegas' měl Španělsku přinést tisíce pracovních míst. Investor projekt přesune do Asie

Evropské megacentrum zábavy a hazardu na způsob amerického Las Vegas nakonec nevznikne. Kontroverzní americký magnát a multimilionář Sheldon Adelson chtěl Eurovegas postavit v Madridu. Od projektu ale odstoupil potom, co si na Španělsku nevymohl legislativní a daňové úlevy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Madridská burza

Madridská burza | Foto: Paul White | Zdroj: ČTK

Eurovegas měl být v příštích letech nejdůležitějším projektem a investicí ve Španělsku. Gigantický komplex plný kasin, hotelů a diskoték se měl v Madridu otevřít už o 3 roky.

Investovat do něj chtěl americký multimilionář Adelson 17 miliard eur. Evropské centrum zábavy slibovalo přes 200 tisíc pracovních míst.

Projekt se ale nakonec zhroutil jako domeček z karet. Adelsonovy dodatečné požadavky ohledně garance zisku byly příliš i pro španělskou vládu, která zpočátku milionáři až nestandardně vycházela vstříc. Nyní chce magnát své projekty realizovat v Asii.

Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme