Atlantik zaštítil Fischera i u České správy letišť

Václav Fischer se zbavil dalšího dílu svých dluhů. Česká správa letišť se - stejně jako včera Komerční banka - domluvila s firmou Atlantik Finanční trhy a prodá jí své pohledávky vůči letecké společnosti Fischer Air. Jak Radiožurnálu potvrdila mluvčí správy letišť Anna Kovaříková, ČSL tak bude moci zastavit exekuci vůči Fischerově letecké společnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing společnosti Fischer Air

Boeing společnosti Fischer Air | Foto: Igor Zehl

"Česká správa letišť dostala nabídku od společnosti Atlantik Finanční trhy na odprodej pohledávek za společností Fischer Air a po několikadenním jednání se rozhodla tuto nabídku přijmout, samozřejmě za trochu změněných podmínek, než jaké byly uvedeny v té prvotní nabídce; za podmínek pro Českou správu letišť výhodnějších."

Bývalý senátor Václav Fischer už tedy čeká jen na to, jestli na stejnou nabídku kývnou také České aerolinie. Jejich mluvčí Daniel Plovajko to ale zatím potvrdit nechtěl - jednání ještě pokračují.

Fischerův dluh u České správy letišť a Českých aerolinií je údajně 50 milionů korun, v případě Komerční banky více než 400 milionů. Právě kvůli těmto pohledávkám chtěly tyto společnosti zabavovat soukromý majetek Václava Fischera a jeho firmy Fischer s.r.o.

Pomoc Václavu Fischerovi nabídl i šéf slovenské společnosti Penta group Marek Dospiva. Deníku Pravda řekl, že šance Penty nechce odhadovat, protože Fischerova situace je podle něj mnohem komplikovanější, než se zdá.

Dospiva tvrdí, že s Fischerem byl v kontaktu už před vypuknutím krize a popřel informace, že by s ním bývalý senátor nechtěl jednat. Více komentovat ale odmítl s tím, že nechce předbíhat vývoji situace. Fischera za konkurenta cestovky na Slovensku nepovažují a ani jeho problémy nezpůsobily přesuny zákazníků.

Prezident Asociace cestovních kanceláří SR je přesvědčen, že by slovenské firmy v případě Fischerova krachu dokázaly bez problémů a pružně zabezpečit jeho destinace. Zájem klientů na rozdíl od Čekana Slovensku mírně klesl, ale hromadná storna tam nezaznamenali.

Milan Kopp, Renata Havranová, Marika Táborská, Karel Hanzelka, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme