Budoucí ministr průmyslu Cienciala se chce zaměřit na podporu podnikatelů

Rektor Vysoké školy podnikání v Ostravě Jiří Cienciala kývl na nabídku Jiřího Rusnoka a bude novým ministrem průmyslu a obchodu. Jeho prioritou je zvýšení konkurenceschopnosti českého průmyslu a podpora podnikání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Cienciala - prezident Odvětvovového svazu hutnictví železa

Jiří Cienciala - prezident Odvětvovového svazu hutnictví železa | Foto: Tomáš Adamec

České podnikání musí být podle Jiřího Ciencialy jednoznačným národním zájmem. I když současná politická situace je podle něj kritická, věří, že své plány prosadí.

„Ti naši podnikatelé, kteří mají občanský průkaz Czech Made, mají obrovský finanční potenciál. Celá řada z nich to dokazuje. Když jim dáme možnost a vytvoříme podmínky, aby tento kapitál tady nechali a nevyváželi ho, respektive neinvestovali někde jinde, tak si myslím, že máme vyhráno,“ uvedl.

Prvním krokem Ciencialy ve funkci ministra bude inventura v CzechInvestu a průmyslových svazech, aby se tyto organizace mnohem více soustředily na schopnost konkurence domácích výrobců.

Mezi hlavní úkoly řadí i dostavbu elektrárny Temelín, která je podle něj klíčovým úkolem nejbližších let.

„Musíme tady tomu dát opravdu tržní volný průběh a označit energetiku jako jednu z klíčových. Musíme využít její obrovský potenciál, musíme využít naši pozici jak geografickou, tak i politickou, hospodářskou a podnikatelskou. Musíme se dohodnout a nebát se říct, kým chceme být a čím se chceme živit,“ řekl.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme