Česká pošta má nového šéfa

Generální ředitel České pošty Jan Přibyl rezignoval na svou funkci. Ministr informací Vladimír Mlynář, do jehož resortu poštovní služby spadají, rezignaci přijal a na uvolněný post jmenoval dosavadního předsedu dozorčí rady podniku Karla Kratinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Přibyl/Karel Kratina

Jan Přibyl/Karel Kratina | Zdroj: ČTK

Přibyl stál v čele České pošty více než deset let. Samotný podnik ani ministerstvo k důvodům rezignace žádné bližší podrobnosti neuvedly.

"Česká pošta nemůže zůstat bez generálního ředitele, protože probíhá její transformace ze státního podniku na akciovou společnost. Proto ministr jmenoval novým generálním ředitelem dosavadního předsedu dozorčí rady," uvedla mluvčí ministerstva informatiky Klára Volná.

Třiapadesátiletý Kratina do dozorčí rady České pošty nastoupil v dubnu místo odvolaného bývalého náměstka ministerstva informatiky Jaromíra Šišky. Dříve působil jako předseda představenstva HVB Bank.

Mluvčí ministerstva upřesnila, co od nového šéfa podniku očekávají. "Úkolem nového generálního ředitele je zkvalitnění a rozvoj nových služeb České pošty v souladu jak s poštovním zákonem, tak s koncepcí zachování pošty v majetku státu," řekla Volná..

Česká pošta provozuje 3400 pošt a loni zaměstnávala téměř 39 tisíc lidí, čímž se řadí k největším zaměstnavatelům v zemi. Firma loni vydělala 916 milionů korun před zdaněním, což je o 76 procent více než v roce 2002. Výnosy podniku vzrostly téměř o dvě procenta na 15,9 miliardy korun.

Martin Hromádka, Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme