ČT a Nova: Korupce na NKÚ

Policie zadržela včera v Praze 5 pracovníka Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), který prý požadoval za vypracování kladného posudku třímiliónový úplatek. Informaci o úplatkářství policii oznámil prezident NKÚ Lubomír Voleník. Uvedly to Česká televize a Nova.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté z Útvaru rychlého nasazení ve spolupráci s pracovníky Služby pro odhalování korupce zatkli i prostředníka, který se údajně na trestné činnosti podílet. Oba muže vyšetřovatel obvinil z přijímání úplatku a soudce na ně uvalil vazbu. Podle vyšetřovatele jim nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let.

Podle ČT zadržený šedesátiletý pracovník kontrolního úřadu vypracovával posudek na třeboňské lázně Aurora, a to v souvislosti s jejich privatizací. Za napsání kladného posudku prý spolu se svým komplicem požadovat tři milióny korun; polovinu této částky zadržení dostali předem.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme