Desítkám cestovek chybí pojištění proti úpadku

Několik desítek cestovních kanceláří dosud není pojištěno proti úpadku. V případě krachu by se tak jejich klienti mohli dostat do problémů například při návratu ze zahraniční dovolené. Přesný počet nepojištěných cestovek je ale obtížné zjistit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mořská pláž

Mořská pláž

Ministerstvo pro místní rozvoj nemá úplný seznam nepojištěných kanceláří k dispozici. "Cestovní kanceláře nebyly vždy pojištěny u pojišťoven k poslednímu dni v roce, ale třeba u zaniklé pojišťovy Zürich byly některé smlouvy až do konce března," vysvětluje důvody Blažena Křížová z odboru cestovního ruchu ministerstva.

Právě pojišťovna Zürich přešla s některými klienty do poolu, část se jich ale pojistila u dalšího subjektu, Union pojišťovny. "Tam seznamy máme a průběžně je doplňujeme, a pokud se týká poolu, budeme mít přesné seznamy právě z těchto uvedených důvodů příští týden," dodává Blažena Křížová.

Užitečné rady při výběru cestovních kanceláří najdou zájemci na internetových stránkách ministerstva pro místní rozvoj na adrese www.mmr.cz. Nepojištěným cestovním kancelářím hrozí v krajním případě až odebrání koncese.

Pavla Dluhoschová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme