Do Chomutova míří nový investor

Do Chomutova míří nový investor, který by měl v budoucnu zaměstnat až tisíc lidí. Americký výrobce součástek pro automobilový a letecký průmysl chce začít stavět výrobní halu do konce letošních prázdnin. S investorem radnice jedná už půl roku, ale na žádost firmy do poslední chvíle tajila jeho jméno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna

továrna | Foto: Milan Kopp

Nyní jsou smlouvy před podpisem, a tak starostka Ivana Řábková prozradila záměry společnosti. "V průmyslové zóně Nové Spořice se uchází o pozemek firma Eaton, která tady zamýšlí postavit výrobní závod, který by uvedla do provozu už na konci tohoto roku."

Pokud se bude firmě v Chomutově dařit, chce výrobu rozšířit o další provozy a stovky pracovníků. Pokud firmě její záměr vyjde, mohla by se stát největším zaměstnavatelem v okrese.

Markéta Kaclová, Jarmila Kubíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme