Do tendru státního podniku Lesy České republiky se hlásí 66 firem

Celkem 66 firem se přihlásilo do mnohamilionového tendru státního podniku Lesy České republiky. Otevírání obálek začalo dnes a kritizované zakázky na lesní práce a prodej dřeva se mají spustit od příštího roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Těžba dřeva (ilustr. obr.)

Těžba dřeva (ilustr. obr.) | Foto: Radana Schaeferová

V soutěži jsou až na České dřevařské závody Praha zastoupeny všechny hlavní firmy v dřevařském oboru. Firmy soutěží o zakázky na 117 územních jednotkách.

Mluvčí lesů České republiky Zbyněk Boublík řekl, že odhadovaná hodnota lesních prací je přes sedm a půl miliardy korun. První smlouvy s vítězi se budou podepisovat na podzim:

„Očekáváme, že konce června budou známy výsledky 1. kola, do konce srpna by se mohly podávat cenové nabídky pro 2. kolo. Výsledky 2. kola by mohly být známy do poloviny září a uzavírání smluv s vítězi veřejných zakázek nebo respektive jednotlivých částí veřejné zakázky by mohlo probíhat zhruba na konci října letošního roku,“ upozornil Boublík.

Tendr poběží v takzvaném senátním režimu, to znamená, že zakázka bude podepsána na pět let a v každém roce se bude soutěžit na pětině jednotek.

Milan Kopp, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme