Drahý benzin komplikuje život i majitelům autoškol

Do rekordní výšky stoupají ceny benzinu. Na tuzemských pumpách se litr prodává za více než 35 korun. Vloni byl až o šest korun levnější. Podobně roste i cena nafty. Podle černých předpovědí by se ceny mohly v letní motoristické sezoně vyšplhat až na 37 korun a možná ještě výš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autoškola (ilustrační foto)

Autoškola (ilustrační foto) | Foto: Tomáš Adamec | Zdroj: Český rozhlas

„Aktuálně jsme svědky opravdu rostoucího trendu v případě ropy a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tento trend skončil. Takže bohužel pro české motoristy musím říct, že ceny nemusí být ještě konečné,“ potvrdil analytik společnosti Colosseum Petr Čermák.

Problém je to i pro provozovatele autoškol. Potřebovali by zdražit kurzovné, ale jak říká Petr Prchal z Vysočiny, bojí se, že by tak přišli o zákazníky.

„Jezdit se musí, vyučovat se taky musí, takže i kdyby byla cena 50 korun, tak asi budeme jezdit pořád. S cenou moc manipulovat nemůžu, protože tady je konkurence a pokud bych se lišil v řádu stovek korun, tak lidé půjdou jinam,“ říká Prchal.

Igor Maňour, Jana Zemanová, Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme