Ekonomické informace 1. 3. 2006

Mladí lidé mohou ode dneška žádat o zvýhodněné státní úvěry na modernizaci bydlení. Rozvoj ekonomické spolupráce mezi Českem a Ruskem patří k hlavním tématům návštěvy prezidenta Vladimíra Putina v Praze. Bankám v Česku se stále dobře daří. Za loňský rok vykázaly opět vysoké zisky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bydlení

bydlení | Foto: Jan Rosenauer

Mladí lidé mohou ode dneška žádat o zvýhodněné státní úvěry na modernizaci bydlení. Na úvěr až do výše 150.000 korun mají nárok lidé do 35 let, kteří se starají alespoň o jedno dítě, nebo žijí v manželství. Žádosti o zvýhodněnou půjčku přijímá Státní fond rozvoje bydlení. Jeho ředitel Jan Wagner upřesňuje, co všechno musí zájemci o úvěr doložit.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Wagner: Státní úvěry na bydlení

Podrobnější informace na toto téma uslyšíte v naší otázce dne v 8.50 od ministra pro místní rozvoj Radko Martínka.

Rozvoj ekonomické spolupráce mezi Českem a Ruskem patří k hlavním tématům návštěvy prezidenta Vladimíra Putina v Praze. Obě strany dnes během návštěvy ruského prezidenta podepíší řadu dohod. Podrobnosti o rámcové úvěrové smlouvě mezi Českou exportní bankou a Vněšekonombankou pro financování vývozu z Česka do Ruska přidává mluvčí naší exportní banky Ján Stolár.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Stolár: Spolupráce s Ruskem

Bankám v Česku se stále dobře daří. Za loňský rok vykázaly opět vysoké zisky. Česká spořitelna svůj zisk dokonce o více než 12 procent zvýšila, a to na 9 miliard a 130 milionů korun a podobným výsledkem se může pochlubit také Komerční banka. Její zisk sice oproti předchozímu roku mírně klesl, přesto ale převýšil 9 miliard. Podle analytika společnosti Wood and Company Jiřího Staníka přispívá k vysoké ziskovosti našich bank hned několik faktorů.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Staník: Banky

Slovenská centrální banka nečekaně zvýšila úrokové sazby o půl procentního bodu. Podle analytika Komerční banky Jana Vejmělka to ale neovlivní pohyb úrokových sazeb u nás. Pro Českou národní banku jsou totiž určující hlavně změny v eurozóně.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Vejmělka: Úrokové sazby

Italové mobilizují síly proti plánu Francie spojit energetické společnosti Gaz de France a Suez, a zablokovat tak italskému Enelu vstup na francouzský trh. Italský ministr zemědělství dokonce pohrozil, že francouzským maloobchodním společnostem sebere licenci k provozování obchodů v Itálii. Italským politikům se nelíbí, že návrh na fúzi obou firem přišel poté, co dominantní italský výrobce elektřiny Enel naznačil, že pomýšlí na převzetí Suezu.

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme