Ekonomické informace 10. 10. 2007

Česká pošta se od ledna chystá zvednout ceny. Japonské firmy začínají v průmyslové zóně v Žatci vyrábět LCD obrazovky a plazmové televize. Počty cizinců, kteří u nás legálně pracují, stále stoupají. Společnost ČEPS postavila novou trasu vysokého napětí za miliardu 200 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta

Česká pošta | Foto: Jan Rosenauer

Česká pošta se od ledna chystá zvednout ceny. Podražit by měly všechny základní poštovní služby, poslání obyčejného dopisu by mělo zdražit ze 7,50 Kč na 10 korun. Podle Hospodářských novin se největší zdražení má týkat doporučených psaní. Cena za tuto službu by měla stoupnout z 19 na 26 korun. Ministerstvo financí, které tyto ceny reguluje, s návrhem pošty souhlasí.

Japonské firmy IPS Alpha a Hitachi dnes začnou v průmyslové zóně Triangle v Žatci vyrábět LCD obrazovky a plazmové televize. Obě společnosti plánují do roku 2013 v Česku proinvestovat skoro 5 miliard korun a zaměstnat několik tisíc lidí, říká tisková mluvčí CzechInvestu Lucie Králová.

Přehrát

00:00 / 00:00

L.Králová: Japonské firmy začnou v Žatci vyrábět televize

Počty cizinců, kteří u nás legálně pracují stále stoupají. Do září letos vzrostl počet cizinců o 38 tisíc na 223.000 lidí. Zdaleka nejvíce jich bylo ze Slovenska, Ukrajiny a Polska. Další desetitisíce cizinců pracují podle odhadů v České republice nelegálně. Nárůst počtu zahraničních zaměstnanců souvisí podle odborníků především s poklesem nezaměstnanosti v Česku a s nedostatkem pracovníků v podnicích.

Společnost ČEPS postavila novou trasu vysokého napětí za miliardu 200 tisíc korun. Vedení 400 kilovoltů překonává severojižním směrem 67 kilometrů mezi rozvodnami Bezděčín nedaleko Liberce a Čechy střed u Prahy. Investice odpovídá novým požadavkům a má zvýšit spolehlivost soustavy, vysvětluje generální ředitel společnosti Vladimír Tošovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Tošovský: Společnost ČEPS postavila novou trasu vysokého napětí

Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme