Ekonomické informace 25. 1. 2002

Komise pro cenné papíry zahájila správní řízení se společností CA IB Securities kvůli možnému zneužití důvěrných informací o prodeji společnosti Unipetrol. Komise 17. prosince zaznamenala výrazný prodej akcií Unipetrolu několik minut před tím, než informační agentury přinesly oficiální zprávy o rozhodnutí vlády prodat podíl ve společnosti tuzemskému Agrofertu. Po oficiálním zveřejnění této informace nastal na trhu prudký propad akcií Unipetrolu až o 14 procent.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruna

koruna | Foto: ČNB

Třinecké železárny se v nejbližších týdnech stanou novým majitelem části kladenské Poldovky. O prodej areálu v Kladně-Dříni usiloval správce konkurzní podstaty už od konce roku 2000, převod majetku ovšem blokoval soudní nárok německé společnosti Spontan. Ten ale v těchto dnech s definitivní platností zamítnul vrchní soud. Podle správce Tomáše Pelikána toto rozhodnutí znamená výrazné urychlení prodeje.

Přehrát

00:00 / 00:00

T.Pelikán: Areál Kladno-Dříní

Mostecká uhelná společnost uzavřela na rok 2002 smlouvu s elektrárenskou společností ČEZ na odběr hnědého uhlí. V dohodnutém množství sedmi a půl milionu tun uhlí je zohledněn i rozjezd jaderné elektrárny Temelín. Zatímco loni provázelo jednání o dodávkách napětí, letos je obchodní ředitel společnosti Arnošt Beneš spokojen.

Přehrát

00:00 / 00:00

A.Beneš: Smlouva s ČEZ

Českomoravské doly propustí do konce letošníh června 11set horníků z kladenské šachty Scheller. Ta byla po listopadovém tragickém výbuchu zařazena do první kategorie tzv. plynujících dolů a náklady na zabezpečení provozu proto výrazně efektivitu těžby. Jak ale dodává náš spolupracovník Ladislav Pavlík, uzavření kladenské šachty má i další ekonomické dopady.

Přehrát

00:00 / 00:00

L.Pavlík: Šachta Scheller

Na Pražské burze cenných papírů se včera dalo dobře vydělat. Zejména na akciích našich velkých bank. Zájem obchodníků hnal jejich ceny nahoru - Komerční banka přidala čtyři procenta a prodávala se za 1299 korun, výrazně si polepšila i Česká spořitelna. Vzhledem k posilování na okolních burách vypadá situace příznivě i pro další dny.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme