Ekonomické informace 8. 8. 2003

Ceny se příliš nezvýšily, tvrdí analytici ve svém odhadu červencové inflace. Jestli se mýlí anebo mají pravdu, se dozvíme přibližně za půldruhé hodiny, kdy statistický úřad zveřejní červencová data o vývoji spotřebitelských cen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

padesátikoruna

padesátikoruna | Foto: Jan Rosenauer

Podle Luboše Mokráše z České spořitelny se měly meziměsíčně zvýšit o 2 desetiny procenta, v meziročním srovnání se ale ceny zřejmě nehýbaly.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Mokráš: Inflace

Ministerstvo práce dnes zveřejní červencová data o nezaměstnanosti. Její míra by se měla podle analytiků přiblížit znovu těsně k deseti procentům z červnových devíti a půl.

Výrobce nákladních automobilů - Liaz Sipox ukončí asi posledního srpna definitivně výrobu. Uzavře tak víc než stoletou historii výroby automobilů v Mnichově Hradišti, připomíná redaktorka Zdenka Schovánková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z. Schovánková: Liaz Sipox

Česká konsolidační agentura nechce převzít vládou navržené pohledávky a závazky bývalých Českých drah. Ty přešly při transformaci drah na Správu železniční dopravní cesty. Vládní návrh počítal s tím, že konsolidační agentura uhradí věřitelům 9-ti a půl miliardový dluh Českých drah a od správy železnice odkoupí více než 3 miliardové pohledávky. Podle mluvčího agentury Jiřího Pekárka musí teď všechny zainteresované strany vymyslet jiný postup.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Pekárek: Dluhy Českých drah

Další firma potvrdila, že jsme lákavým místem pro investory z oblasti automobilového průmyslu. Jeden z největších dodavatelů klimatizačních systémů pro osobní vozy - francouzská firma Valeo - buduje v Praze nové technologické centrum za 60 miliónů korun. Podle mluvčí agentury Czechinvest Jany Víškové tak zajistí práci nejméně stovce vysoce kvalifikovaných odborníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Víšková: Valeo staví v Praze

V loděnici v polském Štětíně se začnou stavět unikátní nákladní lodě, zjistil náš tamní zpravodaj Pavel Novák. Továrna je má vyrábět vrámci offsetu nabídnutého dodavatelem letadel F16 pro polskou armádu.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Novák: Lodě

Veřejná doprava je drahá a neobejde se proto bez dotací. Stát, regiony nebo obce na ni přispívají značnými částkami. Jenže ani jejich pokladny nejsou bezedné, a tak dopravní podniky musí šetřit a tedy i propouštět. Podrobnosti nabídneme v dnešním Ekonomickém magazínu, u kterého se po čtvrt na deset těším na slyšenou.

Milan Kopp, Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme