Hospodářská komora nemá peníze na informační místa pro podnikatele

Podnikatelům zřejmě zmizí možnost řešit své problémy spojené s naším členstvím v Evropské unii tak jako dosud. Hospodářská komora totiž nemá peníze na provoz Informačních míst pro podnikatele. Nejprve omezí jejich činnost a od ledna roku 2005 možná celý projekt skončí. Komora tvrdí, že za to může stát. Údajně totiž slíbil peníze na dobu tří let, ale prostředky dal jen na začátku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

informační centrum

informační centrum | Foto: Jan Rosenauer

O tom, kde budou malé a střední firmy získávat informace, rozhodnou podle prezidenta Komory Jaromíra Drábka poslední tři měsíce letošního roku. "Ministerstvo průmyslu a obchodu, které je zadavatelem toho projektu, vyjadřuje svou vůli k jednání o pokračování projektu. Ale musím říci, že do dnešního dne jsme nedospěli k takové shodě, abychom mohli říci, že jsme schopni běh projektu zajistit dál."

Ministr financí Bohuslav Sobotka, ale i další politici z ropočtového výboru sněmovny tvrdí, že žádný závazek o tříletém financování projektu státem neexistuje. Sobotka ale tvrdí, že tento projekt by pokračovat měl. "Já se domnívám, že by podobné projekty neměly být plně závislé jen na dotacích ze státního rozpočtu. Myslím, že Ministerstvo průmyslu a obchodu bude muset s komorou ten problém řešit. Pokud se ta centra vybudovala a investovaly se tam finanční prostředky, tak by nebylo dobré, aby ty investice byly znehodnoceny."

Markéta Kaclová, Hana Hikelová, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme