Hranický Philips obnovil výrobu

Továrna Philips v Hranicích na Moravě opět vyrábí barevné obrazovky. Do práce se tak po čtrnácti dnech nucené dovolené vrátilo všech 1300 zaměstnanců. Firma musela letos už podruhé přerušit výrobu, protože o její výrobky nebyl ve světě zájem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna Philips

továrna Philips | Foto: Philips

Letos už šlo o druhé přerušení výroby. Kvůli odbytovým potížím utichl provoz na dvou ze tří výrobních linek hranického podniku už na přelomu dubna a května. "Příčinou dočasného pozastavení výroby byl sezónní pokles poptávky po televizorech a celosvětově nižší pokles prodeje v celém odvětví výroby televizorů. Všichni zaměstnanci se vracejí zpět do zaměstnání," potvrdil mluvčí závodu Vladan Pěnkava.

Nikdo si teď netroufá říct, jestli se muže situace letos ještě opakovat. "Budeme reagovat na požadavky trhu, takže nemohu říci, jestli se situace s další odstávkou bude opakovat nebo ne," dodává Pěnkava. O práci se ale zaměstnanci podle něj obávat nemusejí.

Helena Šulcová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme