Internet používá téměř 19% Čechů

Přístup k Internetu má už 18,6 procenta české populace ve věku od 12 do 79 let. Internet nejvíce využívají osoby ve věku 16 až 19 let, přičemž jejich podíl na celkovém počtu připojených osob tvoří 48 procent. Vyplývá to z výsledků národního výzkumu Media Projekt za první pololetí letošního roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčastějším místem připojení k Internetu je práce, kde Internet využívá 8,5 procenta osob z celkového počtu. Osoby ve věku 16 až 19 let se však nejčastěji k Internetu dostávají ve škole (80 procent). Připojení z domova je ve srovnání s populací nad 20 let obecně vyšší, když činí osm procent ze všech osob ve věku 16 až 19 let proti pěti až šesti procentům lidí ve skupině 20 až 49 let. Rovněž nejmladší sledovaná populace má přístup k Internetu převážně ve škole (70 procent). Podíl připojení z práce narůstá s rostoucím věkem osob v ekonomicky aktivním věku od 50 procent z připojených ve skupině 20 až 29 let do 82 procent z připojených ve věku od 50 do 59 let.

Užití Internetu se liší i podle frekvence jeho využití. Necelá třetina osob s přístupem na Internet jej využívá denně nebo téměř denně, dalších 30 procent alespoň několikrát týdně a třetina ještě řidčeji. Šestprocent osob s možností přístupu na Internet jej nevyužívá vůbec.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme