Lufthansa se s odbory nedohodla, pasažéři můžou počítat s další stávkou

Spor mezi vedením Lufthansy a odbory ohledně vyšších platů pro palubní personál pokračuje. Pasažéři největší německé letecké společnosti mohou v příštích dnech počítat s další stávkou. Páteční osmihodinový protest zkomplikoval život tisícům cestujících a podle odhadů jdou finanční ztráty do milionů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stávka zaměstnanců letecké společnosti Lufthansa v lednu 2009

Stávka zaměstnanců letecké společnosti Lufthansa v lednu 2009 | Zdroj: ČTK

Lufthansa požádala odbory k návratu k jednacímu stolu. Podle UFO, svazu zastupujícího letušky a stevardy této německé společnosti, jde o nepřijatelnou nabídku.

Odbory odmítají přistoupit k navýšení platu o pouhá tři a půl procenta za cenu zvýšení počtu letů během služby a snižování personálu.

Pasažéři tak mohou v příštích dnech počítat s další stávkou. Vedení odborů už oznámilo, že k ní přistoupí kdykoli a v mnohem větším rozsahu, termín ale oznámí až šest hodin předem.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme