Nejznámější německý uchazeč o práci si šlape po štěstí

Nečekaný zvrat zaznamenal případ nejznámějšího německého nezaměstnaného Henrica Franka. 37letému muži předseda sociální demokracie a ministerský předseda Porýní-Falce Kurt Beck před týdnem doporučil, že když se umyje a oholí, taky najde práci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlínská televizní věž, v popředí Humboldtova univerzita

Berlínská televizní věž, v popředí Humboldtova univerzita | Foto: de.wikipedia.org

Beck se dotyčnému rozhodl pomoci a skutečně mu v krátké době sehnal hned 8 pracovních nabídek. Frank se teď ale s prominentním politikem odmítá sejít.

Úřad ministerského předsedy Porýní-Falce nabídl Henriku Frankovi dva možné termíny schůzky s Kurtem Beckem. Nezaměstnaný muž je ale oba odmítl s tím, že se mu jednak nelíbí blahosklonný tón předsedy SPD a taky má už prý domluvenou jinou schůzku.

Osm pracovních nabídek tak skončilo v jeho poštovní schránce a není jasné, zda si jednu z nich 37letý muž vybere. Vyučený stavební dělník z Wiesbadenu přitom zprvu uposlechl politikovy rady a skutečně se nechal ostříhat a oholit.

Sociální úřad už pohrozil, že Frankovi sníží podporu v nezaměstnanosti, pokud příležitosti získat práci nevyužije. Laurenz Meyer z CDU nazval Franka "nejdrzejším německým nezaměstnaným" a jeho chování pak označil za facku těm, kteří práci skutečně hledají.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme