Němečtí obchodníci lákají na výrazné slevy

Vánoční trhy a výprodeje, které dnes začínají v Německu, nabízejí vesměs výraznější slevy, než bývá zvykem. Obchodníci se totiž snaží vylepšit si dosavadní ne příliš příznivou obchodní bilanci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

předvánoční přípravy

předvánoční přípravy | Foto: Mária Žarnayová

Slevy až 51 procent nabízejí velké obchody a obchodní řetězce v naději, že prodají to, co se zatím nepodařilo. Ekonomická situace v Německu totiž způsobila pokles obratu v maloobchodě až o 15 procent; ještě horší situace je v pohostinství. V sobotu před první adventní nedělí proto mají obchody "prodlouženou" - otevřeno budou mít až do 18 hodin. Řetězec CA se dokonce rozhodl zahrát na nostalgickou strunu zákazníků a opět přijímá i vysloužilé německé marky.

Předvánoční slevy jsou náhradou za tradiční celoněmecké výprodeje, které se letos poprvé už nekonají. Součástí prodejních akcí jsou i četné vánoční trhy se svařeným vínem, grilovanou klobásou a pouťovými atrakcemi.

Marika Táborská, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme