Nissan zřejmě hodlá vyrábět elektrická auta ve Velké Británii

Japonská automobilka Nissan oznámila záměr zahájit v továrně v severní Anglii výrobu akumulátorů pro elektrické automobily - tím se mají vytvořit stovky pracovních příležitostí a otevírá se možnost výroby elektrických vozů v Británii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Futuristicky, odvazne designovany model Nissan QASHQAI

Futuristicky, odvazne designovany model Nissan QASHQAI | Foto: David Šťáhlavský | Zdroj: Český rozhlas

Automobilku Nissan v severoanglickém Sunderlandu navštívil premiér Gordon Brown za doprovodu ministra obchodu lorda Mandelsona. Premiér řekl, že investice 200 milionů liber do továrny na akumulátory je skvělou zprávou pro místní ekonomiku.

Provozovna v Sunderlandu byla vybrána v tuhé soutěži mezi továrnami Nissan v evropských zemích. BBC uvádí, že zahájení výroby akumulátorů sice bude znamenat 350 nových pracovních příležitostí, není však jisté, zda jsou zajištěna stávající místa čtyř tisíc zaměstnanců automobilky v Sunderlandu.

Podle šéfa poradenské firmy KPMG Michaela Stevensona rozhodnutí o výrobě akumulátorů v severní Anglii znamená, že zahájení výroby elektrických vozů Nissan v Británii je nyní pravděpodobnější než jinde v Evropě.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme