Padne rozsudek v případu vytunelovaných CS Fondů

Městský soud v Praze má dnes vyhlásit rozsudek v kauze vytunelování CS Fondů, které v roce 1997 přišly nákupem bezcenných akcií o více než miliardu korun. Čtveřici obžalovaných tvoří makléř a jednatelé firmy Umana, která transakci zprostředkovala, a předseda představenstva společnosti C.S. Fond, která fondy spravovala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Státní zástupce navrhl, aby činnost obžalovaných byla hodnocena jako podvodné jednání, kterým vznikla škoda velkého rozsahu. Na tento trestný čin pamatuje zákon sazbou v rozsahu od pěti do dvanácti let vězení. Všichni obžalovaní ale trvají na své nevině a požadují zprošťující rozsudek.

Podle obžaloby CS Fondy do února 1997 ovládala finanční skupina Motoinvest prostřednictvím správcovské firmy C.S. Fond. Po trojí změně vlastníka získala C.S. Fond ruská firma Kos-Mos. O tři dny později pak z účtů CS Fondů u Plzeňské banky zmizelo téměř 1,3 miliardy korun a místo nich C.S. Fond koupil veřejně neobchodovatelné akcie společnosti Drůbež Příšovice.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme