Petr Žaluda zůstává šéfem Českých drah, dva náměstci končí

Petr Žaluda zůstává generálním ředitelem Českých drah. Dozorčí rada společnosti sice jednala o personálních změnách ve vedení, ale generálního ředitele se tato obměna překvapivě nedotkla. Odvolala naopak členy představenstva Milana Matzenauera a Antonína Blažka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah

Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Namísto Matzenauera zodpovědného za správu majetku zasedne v představenstvu Českých drah Vladimír Bail. Z managementu odchází i Žaludův zástupce pro osobní dopravu Antonín Blažek. Toho má údajně nahradit sociolog Ctirad Nečas.

Bývalý výkonný ředitel Tatry Kopřivnice Vladimír Bail byl podle některých médií žhavým kandidátem na post generálního ředitele společnosti. Nabídku mu údajně měl učinit přímo ministr dopravy Pavel Dobeš (VV), který ale spekulaci nepotvrdil. Mezi kandidáty se objevilo i jméno bývalého ministra dopravy Radka Šmerdy.

Jan Herget, Mirko Kašpar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme