Podpis smlouvy na mýtné je nyní plně v režii ministra dopravy

Ministr dopravy Milan Šimonovský je připraven podepsat s firmou Kapsch smlouvu o dodávce systému na výběr mýtného na dálnicích. Premiér Jiří Paroubek v diskusním pořadu televize Nova řekl, že odpovědnost za podepsání smlouvy leží na bedrech ministra Šimonovského.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Šimonovský

Milan Šimonovský | Zdroj: ČTK

"On detailně zná to výběrové řízení a pokud to podepíše, tak samozřejmě nese plnou odpovědnost a já doufám, že si bude vědom toho, že je na 99 procent přesvědčen, že má všechno podle zákona," řekl premiér na adresu ministra dopravy.

Paroubek měl podle dřívějších informací serveru Euro OnLine Šimonovskému podepsání smlouvy s firmou Kapsch zakázat. Premiér prý chtěl počkat na stanovisko dalších příslušných orgánů i přes to, že Úřad pro hospodářskou soutěž už pravomocně rozhodl o legálním průběhu výběrového řízení.

Jedním z těchto orgánů je Evropská komise, u které si na průběh výběrového řízení stěžovala firma Autostrade. Mýtné u nás chtěli provozovat čtyři zájemci, tři uchazeče vyřadilo ministerstvo dopravy pro formální nedostatky a zůstal Kapsch, který se stal vítězem.

Ondřej Kapic Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme