Poslanci si chtějí posvítit na nepoctivé taxikáře

Jak by měl vypadat bič na nepoctivé taxikáře, tím se na popud pražského Magistrátu chtějí zabývat poslanci. V takzvaném prvním čtení totiž schválili návrh zastupitelů hlavního města, který by právě okrádání v taxislužbě postihoval daleko tvrději než dosud.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taxi

Taxi | Foto: TAXI!

Trestáni by měli být hlavně zloději z řad taxikářů, nejen jejich šéfové, jak je tomu dosud. "Všechny sankce jsou v zásadě směřovány proti provozovatelům, nikoliv řidičům. To chceme změnit, mimo jiné," slibuje náměstek pražského primátora Rudolf Blažek z ODS.

Mezi dalšími novinkami je i povinnost mít úředně zaplombovaný taxametr a data z něj uschovávat alespoň pět let. Řada poslanců ale varuje: problémy jsou hlavně v Praze, jinde by to taxikáře mohlo zlikvidovat. "Tam doopravdy dochází k obecnému omezování podnikání, které je šité na míru jenom problémům Prahy," namítá komunista Pavel Hojda.

Ministr dopravy Libor Šimonovský z KDU-ČSL dodává, že i to jde řešit. "Hlavní město si mohlo tento problém vyřešit vyhláškami, nikoliv zákonem, který má platit celostátně," upozorňuje ministr. Nová pravidla boje proti nepoctivým taxikářům tak nejspíš sněmovna bude ještě měnit.

Martin Hromádka, Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme