Prezident Zeman přijme na Hradě ministra financí Babiše. Sejdou se kvůli státnímu dluhu

Jak snížit státní dluh Česka, to společně proberou prezident Miloš Zeman a ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO. Sejdou se kvůli tomu odpoledne na Pražském hradě. O postupné umazávání dluhu se snaží Zeman už od roku 2013. Tehdy založil fond, do kterého každý měsíc posílá třetinu svého platu. Tedy šedesát tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš

Andrej Babiš | Foto: Filip Jandourek

K tomu, aby pravidelně přispívali na snižování státního dluhu, vyzval prezident Zeman i další politiky. Představuje si, že každý rok by částka měla ideálně poklesnout o deset až dvacet miliard korun.

Ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO zatím slíbil, že za něj dluh neporoste.

Zeman s Babišem se kvůli tomuto tématu sešli na Hradě už v červnu. Prezident tehdy šéfovi resortu financí předal milionový dluhopis, který koupil za peníze ze svého fondu. Společně pak cenný papír rozstříhali. Tím ho znehodnotili a částka propadla státu.

Babiš do Zemanova fondu daroval zatím půl milionu korun.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme