Prodej knihy o kouzelnickém učni prý ukázal, že Češi nedrží slovo

Právě dnes začal oficiální prodej dlouho očekávaného šestého dílu knih o kouzelnickém učni Harry Potterovi. Na pultech obchodů se přitom tato kniha objevila už v minulém týdnu. Podle některých odborníků to svědčí o tom, že Češi nedrží slovo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová kniha o Harrym Potterovi

Nová kniha o Harrym Potterovi | Zdroj: ČTK

Podle profesora Jaroslava Jiráska, který se specializuje na mezinárodní strategické řízení, je u nás ale velké množství firem, kterým není co vytknout. V případě prodeje Harryho Pottera jde prý zřejmě o porušení gentlemanských dohod, které nejsou právně vymahatelné.

"Za normálních okolností člověk, který porušuje dohodu gentlemanů, by se vylučoval z tohoto spolku. Mělo by se s ním zacházet tak, že si ho nevšímáme. Příště ho do dohody nevezmeme," řekl profesor. Doplnil, že před nepoctivými lidmi si neumíme odplivnout. Nedodržování dohod a špatná platební morálka má velké důsledky na výkon české ekonomiky.

Hlavní ekonom VolksBank CZ Vladimír Pikora řekl, že za tento stav může hlavně legislativa. Pokud by byla v pořádku, mohla by česká ekonomika růst o tři procentní body rychleji než dosud. Třicet let by tak mohla podávat více než čtyřnásobně vyšší výkon než v současných podmínkách.

David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme