Prodejci spustili povánoční výprodeje, lidé vzali obchody útokem

V obchodech začala povánoční nákupní horečka. Slevy až 70 procent a výprodeje přilákaly do prodejen tisíce lidí. Na druhý svátek vánoční nakupovali zákazníci hlavně zlevněné oblečení a boty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povánoční slevy (ilustrační foto)

Povánoční slevy (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

V jednom z obchodních domů v centru Prahy bylo plno už chvíli po otevření. Většina výloh byla polepená plakáty s nápisy sleva nebo výprodej. Velký zájem byl o zlevněné boty.

„Pod vánoční stromeček jsem dostala peníze, a tak jsem dnes využila slevy a šla si koupit nové boty,“ říká jedna ze zákaznic.

Většinou lidé ušetřili díky slevovým akcím stovky korun. Kromě bot a kosmetiky měli lidé v obchodním centru také zájem o elektroniku, oblečení nebo zimní vybavení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaké zboží lidé ve slevových výprodejích nejvíce nakupují, zjišťoval Jaroslav Gavenda

„Ušetřit se dá, ale musíme k tomu přistupovat se zdravým rozumem. Nevidět jen velký nápis sleva, ale podívat se na jednotlivý kus, zdali opravdu stojí to, co jsme za něj ochotni dát. Je dobré si určit, co chci koupit, jaký mám cenový strop a podívat se na normální ceny, aby ta sleva opravdu byla slevou,“ radí Miloš Borovička z časopisu dTest.

Po Vánocích se řada lidí snaží vrátit nebo vyměnit nehodící se dárek. Vrácení koupeného zboží nebo výměna záleží na obchodních podmínkách jednotlivých prodejců.

„Záleží na tom, kde ho koupí. Pokud přišel z eshopu, tak můžu do 14 dnů odstoupit od smlouvy. Pokud jsem koupil v kamenném obchodě, tak záleží na podmínkách konkrétního obchodníka,“ upozorňuje Miloš Borovička.

Výprodeje budou v některých obchodech až do konce února.

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme