Protesty proti privatizaci dolů sílí

Odborový svaz energetiků podpořil dvoutýdenní stávkovou pohotovost odborářů ČEZu a Severočeských dolů. V prohlášení se připojil k jejich protestu proti privatizaci Severočeských dolů. Podle odborů je chystaná privatizace neprůhledná a podmínky výběrového řízení byly ušité na míru společnosti Appian Group. V případě, že vláda prodej dolů nezastaví, hrozí odboráři generální stávkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

elektrické vedení

elektrické vedení

"Variant generální stávky lze najmenovat x; je to proces, který se nějakým způsobem připravuje. Která z těch variant by byla nebo nebyla vybraná, to by záleželo na celém kolektivu. Určitě to není o tom, jak tvrdil pan místopředseda vlády, že by v porodnicích a nemocnicích nešel proud," uvedl předseda odborové organizace elektrárny Poříčí Luděk Prokop.

Odboráři požadují, aby vláda od nynějšího způsobu privatizace Severočeských dolů odstoupila. Kabinetu vyčítají, že nereagoval na jejich upozornění, že privatizace je neprůhledná a že několik zájemců o majetek dolů je vyšetřováno policií. Už dříve pohrozili tím, že pokud vláda jejich námitky nebude brát vážně, zastaví v celé republice dodávky proudu.

Výhrady k prodeji státních podílů v v hnědouhelných dolech má i opoziční ODS. Na její návrh se touto otázkou bude na mimořádné schůzi zabývat Poslanecká sněmovna.

Marika Táborská, Jan Čamek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme