Velká míra korupce v Česku odrazuje zahraniční investory

Kvůli velké míře korupce v Česku třetina německých firem lituje toho, že u nás investovala své peníze. Ve zvláštní příloze věnované podnikání v Česku to píše prestižní britský deník Financial Times.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

korupce - ilustrační foto

korupce - ilustrační foto | Foto: Magdaléna Trusinová

Na korupci se tady ptá každý potenciální zahraniční investor, píší Financial Times. Nejhorší je situace ve veřejných zakázkách, v soukromém sektoru je míra korupce nižší. Česko ale i přesto přitahuje dost zahraničních investorů. Naší výhodou je totiž ekonomická provázanost se sousedním Německem a technicky dobře vzdělaní lidé.

Deník upozorňuje na to, že Česko se už posunulo směrem mezi hospodářsky rozvinuté země. Další růst tak už může jen těžko založit na levné pracovní síle. Musí mnohem víc zvyšovat produktivitu práce a investovat do vědy a výzkumu. A to podle Financial Times zatím nejsou naše silné stránky.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme