Vláda o prodeji podílu v Českém Telecomu

Vláda má dnes rozhodnout o tom, komu prodá 51% státní podíl v Českém Telecomu. Závazné nabídky podala z původních osmi uchazečů tři konsorcia. Jedním z nich je skupina Deutsche Bank, TDC a Blackstone Group, dalším je podle neoficiálních informací Swisscom spolu s CVS Capital Partners a Spectrum Equity Partners. Třetím uchazečem je údajně řecký operátor OTE s finančními partnery Apax Partners, Doughty Hanson a Warburg Pincus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonní budky

telefonní budky | Foto: Jan Rosenauer

O možné ceně už Jitka Hanžlová: Vláda by chtěla prodat Telecom nejméně za 80 miliard korun. Jak před časem řekl premiér Miloš Zeman, pokud budou nabídky nižší, bude prosazovat odklad prodeje. Odborníci vesměs odhadují, že zájemci budou nabízet cenu mezi 60 až 65 miliardami korun a prorokují, že se tím pádem privatizace Českého Telecomu odloží. Tato předpověď se však zřejmě nevyplní. Z důvěryhodných zdrojů se Jitce Hanžlové podařilo zjistit, že jeden z kupců nabízí za podíl Fondu národního majetku a strategického partnera TelSource 90 miliard korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Hanžlová: Prodej podílu v Telecomu

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme