Výsledky společnosti Alcoa zklamaly Wall Street

Výrobce hliníku Alcoa ohlásil za čtvrté čtvrtletí zisk na akcii na úrovni jednoho centu. Wall Street přitom očekával pětinásobek této hodnoty. Začátek období, ve kterém americké společnosti nahlašují své výsledky, tak začal pro trhy nepříjemným překvapením.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Newyorská burza

Newyorská burza | Foto: Milan Kopp

I proto se robustní růst na globálních trzích v podstatě zastavil. Americký Dow a S&P přesto zvládly vyšplhat na nová 15 měsíční maxima, Evropa naopak o ta svá přišla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Analytik společnosti Fio David Brzek ve Světě o osmé o výsledcích společnosti Alcoa a vývoji trhu

Analytik společnosti Fio David Brzek připomněl, že investoři berou Alcoa jako jakýsi barometr. "Je to na druhé straně i o psychologii trhu samotného. Nedomnívám se, že by se pozitivní očekávání náhle přetočila."

Hrozbu však vidí ve finančním sektoru."Přestože meziročně budou finanční tituly dosahovat vysoké zisky, ale už to nebude asi tak výrazné jako v minulém kvartále.

Velmi dobré výsledky Brzek čeká od technologických firem i od mnloobchodních řetězců, a to díky předvánočním prodejům. Také v celoročním pohledu mohou technologické společnosti profitovat díky obnově technologií investorů.

"Investoři se budou soustřeďovat na pokračující výsledkovou sezónu a na důležité reporty jednotlivých firem," konstatoval David Brzek.

Milan Kopp, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme