Vzhůru do obchodů, zní heslo mnoha Francouzů. Začínají populární slevy

Ve Francii budou dnes obchody plné. Začínají očekávané sezonní slevy, které získávají rok od roku na popularitě. Ty letošní jsou prodloužené o týden a potrvají až do 17. února.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pařížský obchod s módou se chystá na zahájení slev

Pařížský obchod s módou se chystá na zahájení slev | Zdroj: Reuters

„Slevy? Cena není to, co je pro mě klíčové,“ říká Pařížan, který je ale ve svém postoji naprosto osamocený.

Francouzi totiž výprodeje milují. Desítky tisíc lidí po celé zemi tak zamíří do obchodů, kde slevy začínají obvykle na třiceti procentech, po dvou týdnech se zvyšují na 50 a postupně rostou až na 80 procent.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Francii startují slevy, o jejich popularitě se přesvědčil i zpravodaj Jan Šmíd

„Nakupuji po celý rok, ale během slev o něco více, i když se snažím nakupovat o něco později, abych se vyhnula těm nekonečným frontám,“ tvrdí čtyřicetiletá učitelka z pařížského předměstí.

„Ano, využívám slev. Zcela upřímně, čekám na ně, vždy počítám s tím, že nejdůležitější věci si koupím právě díky slevám. Samozřejmě před Vánocemi musím nakupovat dárky za plné ceny, ale pro sebe kupuji věci vždy až teď začátkem ledna,“ svěřuje se další Pařížanka, která si výhodné nákupy také nenechá uniknout.

Stejně jako v obchodech začínají dnes ve Francii i slevy na internetu.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme