Začíná odškodňování klientů zkrachovalých kampeliček

Zajišťovací fond Úřadu pro dohled nad družstevními záložnami odškodňuje klienty zkrachovalých kampeliček. Dnes mají družstevníci První francouzské a záložny Obnova oficiálně poslední den na to, aby písemně prokázali, že k 1. lednu nezrušili členství a mohou tak být odškodněni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mluvčí Úřadu Oldřich Zajíc Českému rozhlasu 1 Radiožurnálu doplnil, jaké další podmínky musí záložny splnit. Záložna musí splnit podmínky pro přihlášení k zajišťovacímu fondu. Poté vyhlásí administrativní termín, do kterého se mají družstevníci přihlásit se svými požadavky, a v poslední fázi fond vyhlásí výplatní termín.

Dnes mají družstevníci záložny Obnova a První francouzské poslední den na to, aby písemně prokázali, že k 1. lednu nezrušili členství a mohou tak být odškodněni. Podle mluvčího Úřadu Oldřicha Zajíce se odškodnění týká 80 tisíc lidí. Do této chvíle je do fondu přihlášeno 10 záložen. Ten zahájí výplaty v druhé polovině března, kdy začne vyplácet první záložnu v pořadí - Živnostenské spořitelní úvěrní družstvo.

Lenka Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme