Rapera ASAP Rockyho zadržela policie, je podezřelý z účasti na střelbě v Hollywoodu

Známého amerického rapera Rakima Mayerse, vystupujícího pod pseudonymem ASAP Rocky, zadržela ve středu na letišti v Los Angeles policie. Raperovo zatčení se týká účasti na střelbě vloni v listopadu, která skončila zraněním jednoho člověka. Uvedla to CNN s odkazem na losangeleskou policii. Hudebníka v minulosti zatkli i ve Švédsku, za jeho propuštění se přimlouval i tehdejší prezident USA Donald Trump.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rappera ASAP Rockyho zatkla policie v Los Angeles

Rappera ASAP Rockyho zatkla policie v Los Angeles | Zdroj: Reuters

Podle informací CNN rapera policie zatkla na letišti v Los Angeles, když se vracel z Barbadosu. S Rockym cestovala i jeho přítelkyně, zpěvačka Rihanna, se kterou Mayers očekává narození prvního potomka.

Policejní zpráva uvádí, že v noci na 7. listopadu minulého roku hádka dvou lidí v Hollywoodu vyústila až do vypálení několika střel podezřelým. „Střelba si vyžádala lehké zranění oběti, která následně vyhledala lékařské ošetření,“ uvedla policie.

Raper se měl útoku sám účastnit společně se dvěma dalšími muži, kteří z místa incidentu následně odešli. 

33-year-old Rakim Mayers, a Los Angeles resident, also known as music artist A$AP Rocky, has been arrested in connection to a shooting that occurred in the Hollywood area in November of 2021.

18:50 – 20. 04. 2022

160 429

Mayers byl podle CNN následně propuštěn na kauci ve výši 550 000 dolarů (12,35 milionu korun). Případ následně poputuje k losangeleskému okresnímu soudu, uvedla policie.

Prosby od Trumpa

Rapper 21 Savage byl zatčen. Podle imigračních úřadů je jeho identita smyšlená a má 13 let prošlé vízum

Číst článek

V červenci 2019 byl v průběhu evropského turné Mayers zatčen po koncertu ve Švédsku, následně byl obviněn z účasti na rvačce v centru metropole.

Jeho případ vzbudil celosvětovou pozornost poté, co americký prezident Trump vyzval švédského premiéra Stefana Löfvena, aby hudebníka propustil. Uvedl také, že je ochoten se osobně zaručit za jeho kauci.

Ve vazbě tehdy strávil více než měsíc, propuštěn byl 2. srpna po změně výpovědi oběti. Soud mu uložil podmíněný trest s pokutou 1270 dolarů (více než 28 tisíc korun).

Timon Láska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme