Reprezentace není jen o Čechovi a Rosickém, ví trenér Vrba

Nový trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba prožívá první týdny ve funkci. Do prvního přípravného zápasu ale zbývají 3 měsíce a kvalifikace o Euro 2014 se rozjede až na podzim. Přesto má plný program.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Pavel Vrba opouští Viktorii Plzeň a míří k fotbalové reprezentaci

Trenér Pavel Vrba opouští Viktorii Plzeň a míří k fotbalové reprezentaci | Zdroj: ČTK

17. ledna odjíždí Vrba do Anglie, kde se setká i se dvěma oporami reprezentace, Tomášem Rosickým a Petrem Čechem. Ani ti ale nemohou být nenahraditelní.

„Každý hráč je důležitý, ale není to jen o Čechovi a Rosickém. Pokud budou v pořádku a budou chtít reprezentovat, budu rád, když budou na srazy jezdit. Ale nemůže to být postavené tak, že bez nich to nejde,“ uvědomuje si Vrba.

Tomáše Rosického, kterého často trápí zranění, mohou zastoupit i hráči z domácí soutěže. „Dorůstají zajímaví hráči středního věku. Hušbauer, Darida nebo Vácha. Typy hráčů do středu pole můžeme najít. Třeba tady s námi nejsou, ale kvalita hráčů roste a jsme schopní kvalifikaci zvládnout i v případě, že by se něco stalo,“ míní trenér reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu si s Pavlem Vrbou povídala Helena Šulcová

Po cestě na Britské ostrovy plánuje šéf reprezentace další cesty. „Spousta hráčů hraje v Německu. Chceme se podívat i na soustředění Sparty, Liberce nebo Plzně, čeká nás i Evropská liga,“ plánuje další události, které navštíví.

„Bude to o sledování hráčů, cestování za nimi a vytváření prostoru k tomu, abychom se pobavili, co zlepšit, aby všechno klapalo. Vrcholem tohoto období bude utkání s Norskem. Chtěli bychom, aby přišlo co nejvíc diváků,“ zve Vrba.

Čerpat bude i od Brücknera

Říká se o něm, že je nejlepší český trenér současnosti. Pochvaly pouze na svou osobu ale Pavel Vrba nemá rád. „Pokud je trenér úspěšný, je to o klubu, o hráčích a o všech zaměstnancích. Těší mě, že jsme byli úspěšní, ale nebýt těch dalších lidí, určitě bych úspěšný nebyl.“

Jedním z jeho spolupracovníků u národního týmu bude bývalý trenér Karel Brückner. „V Česku není zkušenější trenér. Prošel tři kvalifikační období a třikrát postoupil, to se, myslím, nepodařilo žádnému trenérovi,“ oceňuje Vrba úspěchy svého předchůdce a plánuje spolupráci:

„Má pořád obrovský přehled o fotbale a je to člověk, který má obrovský nadhled a dokáže nám ve spoustě situací pomoct,“ řekl reprezentační trenér s tím, že z Brücknerových poznatků určitě bude čerpat.

Helena Šulcová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme