V Británii uvažují o zákazu i mírného rodičovského plácnutí dítěte

Dát dítěti na zadek by ve Velké Británii mohlo být do budoucna trestné. Zpřísnění stávajících pravidel navrhuje zmocněnkyně pro záležitosti dětí v Anglii Maggie Atkinsonová. Debatu rozproudil nejnovější případ matky, která nepřiměřeně potrestala svou pětiletou dceru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětské hřiště.

Dětské hřiště. | Foto: Filip Jandourek

Žena z Cambridge ztratila nervy, když se vřískající dítě odmítalo svléknout a čtyřikrát ho silně udeřila přes zadek. Incident natočil skrytou kamerou její partner, který měl podezření, že žena jejich dceru nepřiměřeně trestá. Muž se okamžitě obrátil na policii.

Matka přiznala své pochybení a dostala šestiměsíční trest veřejných prací. Na ostrovech od roku 2004 platí zákon, podle něhož nesmějí ratolestem po fyzickém trestu rodičů zůstat viditelné modřiny, otoky, odřeniny nebo škrábance.

Za překročení této hranice hrozí v krajním případě až pět let za mřížemi. Maggie Atkinsonová si myslí, že by rodiče neměli mít možnost své dítě plácnout vůbec. Ministr spravedlnosti Chris Grayling přiznal, že svým dětem dával na zadek, když byly malé, a že by rodiče o tuto možnost neměli přijít.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme