Jedu vyhrát, říká v nadsázce krasobruslař Tomáš Verner směrem k Soči

Se třemi umístění v nejlepší patnáctce odjeli čeští krasobruslaři z letošního mistrovství Evropy a také s vědomím, že jejich forma, tři týdny před startem olympijských her, jde tím správným směrem. Platí to hlavně pro dvojici Michal Březina a Tomáš Verner, která v Budapešti dokázala velmi zdatně konkurovat nejlepším bruslařům starého kontinentu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner

Tomáš Verner | Zdroj: ČTK

„Když zajedu čistě, tak si myslím, že ta jízda má na to dostat se před 160, 170 bodů, za to by mohla viset medaile,“ říká směle směrem k olympiádě Michal Březina. Na evropském šampionátu ho od bronzu dělilo pouhých 26 setin bodu. Důležitější je ale pro něj nyní fakt, že forma tradičně postupem sezony stoupá.

„Dá se říct, že žádná moje sezona nezačala úplně excelentně. Nevím proč, ale myslím si, že žádný závodník není schopen udržet si formu celou sezonu,“ poukazuje brněnský rodák na svoji dlouhodobou vizitku bruslaře, který nejlepší výkony podává až v závěru sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krasobruslařům před Soči stoupá forma, Březina i Verner jsou optimističtí

To by se mu letos mělo hodit nejen na březnovém mistrovství světa, ale právě už i na blížících se olympijských hrách. Na nich se bude snažit vylepšit 10. místo z Vancouveru.

„Bude hodně kandidátů na medaili. Možná až na první místo, na které všichni pasují Patricka, nikdo mu to ale nebude chtít dát zadarmo.“

O tom, že by měl fenomenální Kanaďan Patrick Chan jasně opanovat klání na břehu Černého moře, ale není přesvědčen další český reprezentant v Soči Tomáš Verner, který chce na své poslední olympiádě trochu v nadsázce řečeno vyhrát.

„Ano, vyhrát … No, dobře, vrátím se nohama na zem. Do Soči pojedu, abych si zajel životní jízdu, a tu si užiji snad daleko víc než své poslední evropská klání. Bude to moje třetí a poslední olympiáda. A říká se do třetice všeho dobrého, takže tohle bude mé mentální nastavení,“ prozrazuje Verner, s čím se už 4. února vydá do Soči.

Verner musí zapomenout na ME

Na evropském šampionátu sice získal malou bronzovou medaili za krátký program, v celkovém účtování ale skončil až sedmý, a tak své třetí olympijské hry bere jako poslední možnost na opravdu úspěšnou rozlučku s kariérou.

„Momentálně jsem na tom dobře, čtveráky lítají na tréninku v pohodě a všechno ostatní jde, takže forma je dobrá. Teď je jen potřeba netruchlit nad rozlitým mlíkem z Budapešti a sebrat se,“ říká trochu zasmušile Verner, který se bude snažit v Soči dostat do nejlepší desítky pořadí a dosáhnout tak na výsledek, který mu po 18. místě v Turíně a 19. ve Vancouveru zatím uniká.

Štěpán Pokorný, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme