Wawrinka převzal po Federerovi švýcarské tenisové žezlo, v žebříčku ATP je už třetí

Švýcarský tenis má ode dneška nového krále. Po třinácti letech panování Rogera Federera obsadil trůn překvapivý vítěz Australian Open Stanislas Wawinka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislas Wawrinka se stal díky trofeji z Australian Open hvězdou nejen švýcarského sportu

Stanislas Wawrinka se stal díky trofeji z Australian Open hvězdou nejen švýcarského sportu | Zdroj: Reuters

Až si dnes prohlédne Wawrinka nové vydání světového žebříčku, najde své jméno na životní třetí pozici. Hned za nedostižným Rafaelem Nadalem a fenomenálním Novakem Djokovićem. Symbolicky to je právě Stanislas Wawrinka, kdo se usadil hned za dvojicí nejlepších tenistů posledních let, protože právě on ukázal ostatním cestu, jak se dnes dají komplexní hráči s těžko zdolatelnou obranou porážet. A nic na tom nemění skutečnost, že Španěl nebyl ve finálovém mači v Melbourne úplně fit.

Je těžké říct, jestli je lepší Nadal nebo Federer, tvrdí Pete Sampras

Číst článek

„To, že jsem teď po výhře na grandslamovém turnaji třetí, je pro mě velké překvapení. Ale myslím, že mnohem víc je pro mě to vítězství samotné. Když se podíváte na poslední roky zpátky, s výjimkou Del Potra, vyhrávali pouze borci z velké čtyřky, Nadal, Djoković Federer nebo Murray. Teď potřebuju nějaký čas, abych si uvědomil, co jsem tady za ty dva týdny dokázal. Porazil jsem tu Djokoviće, Nadala, i když byl bohužel zraněný. Ale byly to pro mě úžasné dva týdny, ve kterých jsem hrál nejlepší tenis mé kariéry,“ říká Stanislas Wawrinka, který se k úspěchu propracoval podobnými zbraněmi a stylem jako před časem zmíněný Juan Martín Del Potro.

Přehrát

00:00 / 00:00

Wawrinka se posunul před Federera do pozice švýcarské tenisové jedničky

Wawrinka si váží možnosti reprezentovat zemi v Davis Cupu

Na rozdíl od Argentince má kromě drtivého servisu a forhendu ještě výtečný bekhend jednoruč, kterým si nádherně otevírá kurt, a lidé ve Švýcarsku ho milují. Hned po velkém triumfu v Melbourne bude Wawrinka pokračovat v boji o jejich přízeň v srbském Novém Sadu, kde nastoupí k daviscupovému utkání.

„ Ano, jistě, možná to nevíte, ale Davis Cup je pro mě obrovsky důležitý. Jsem pyšný na to, když můžu hrát za mou zemi. Ještě přesně nevím, jak se tam dostanu, asi teď budu trochu mimo, ale pojedu tam,“ slibuje Švýcarům jejich nový hrdina a aktuálně třetí nejlepší tenista světa Stanislas Wawrinka.

Jaroslav Plašil, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme