Nové Město na Moravě pořádá ME v biatlonu, zúčastní se i někteří olympionici

Nové Město na Moravě by letos mohlo s nostalgií, ale i velkou slávou vzpomínat na mimořádně vyvedené mistrovství světa v biatlonu. Šampionát pořádaný v minulém roce se líbil nejen sportovcům, ale pořádně si ho užili i diváci, kteří k jeho úspěchu velmi pomohli. V moderním areálu se špičkoví závodníci připravují opět, tentokrát budou ovšem soupeřit při otevřeném mistrovství Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finišman české štafety Michal Krčmář si dojezd do cíle užil

Finišman české štafety Michal Krčmář si dojezd do cíle užil | Zdroj: ČTK

Evropský šampionát se bude konat jen několik dní před olympiádou v Soči, i tak ale pořadatelé mohou počítat s hojnou účastí. Na tratích, které museli rozšířit, protože se bude závodit na zkrácených okruzích, budou soupeřit biatlonisté ze třiatřiceti zemí.

"Na soupisce vedeme 33 zemí, což je hodně slušný počet. Celkem máme 250 přihlášek z mužských kategorií a 90 z ženských kategorií," vypočítává ředitel závodů Vlastimil Jakeš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Otevřené mistrovství Evropy biatlonu začíná v Novém Městě na Moravě 28. ledna

A jelikož mistrovství Evropy je vedené jako otevřené, mezi terče v okolí lesa Ochoza a v kopci Harusáku vyjedou i reprezentanti Ameriky, Kanady či Austrálie.

Mezi biatlonisty, kteří se na šampionát chystají, nechybějí ani někteří špičkoví závodníci. Například spousta ruských závodníků kvalifikačním sítem v těžké konkurenci neprošla, a v Novém Městě na Moravě tak bude startovat.

Česko bude reprezentovat spíše B tým, ti nejlepší se totiž připravují na hry v Soči. Domácím pomohou aspoň olympionici Krčmář s Johanidesovou, ale ani tak trenér B týmu Marián Málek s medailí nepočítá.

"Jako fanoušek a trenér bych si medaili přál, jsem ale realista, medaile je z říše snů. Spokojený budu s výkony do šestého místa, ale i desáté místo beru. V nejlepší desítce určitě bude několik medailistů z mistrovství světa, se zkušenostmi z minulosti si myslím, že někdo z desítky bude mít i medaili z olympiády," vysvětluje.

Šampionát startuje 28. ledna vytrvalostními závody a končí 4. února.

Vladimír Kroc, Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme