Andrej Babiš převzal ministerstvo financí, prioritou jsou evropské dotace

Andrej Babiš už převzal ministerstvo financí. Hned po prvním jednání nové vlády ho uvedl do funkce premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD. Funkce ministra financí je podle něj klíčovou oporou kabinetu. Jednou z Babišových priorit je čerpání evropských dotací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš převzal ministerstvo financí. 29. 1. 2013

Andrej Babiš převzal ministerstvo financí. 29. 1. 2013

Bohuslav Sobotka věří, že Andrej Babiš bude kabinetu oporou. „Chtěl bych mu popřát hodně štěstí v úkolech, které si koalice stanovila,“ řekl Sobotka a dodal.

„A které hodně souvisejí s tím, abychom dokázali omezit daňové úniky a zlepšit výběr daní v nadcházejícím období. Abychom byli schopni financovat vládní priority a mohli udržet schodek veřejných financí pod třemi procenty.“

SLEDOVALI JSME ONLINE: Sobotkova vláda poprvé jednala, o důvěru požádá kolem 18. února

Číst článek

Andrej Babiš převzal úřad mezi prvními ministry. Zítra totiž jede na Slovensko, kde ho čeká soud. Podal žalobu proti Slovenskému ústavu paměti národa, který ho vede jako agenta StB.

Šéf ANO za jednu z priorit v čele úřadu považuje zlepšení čerpání peněz z evropských fondů. Za problémy s čerpáním dotací může podle něj mimo jiné neexistence služebního zákona a nejasnosti v zákonech o životním prostředí.

Prezident Zeman jmenoval koaliční vládu Bohuslava Sobotky

Číst článek

„Musí dojít i k zásadně jinému přístupu veřejné správy, když firmy žádají o dotace. Abychom nebyli papežštější než papež, naopak, abychom byli flexibilní a rychlí. Protože pokud ty peníze nevyčerpáme, tak o ně definitivně přijdeme,“ prohlásil.

Babiš se chce zaměřit také na zlepšení čerpání DPH nebo na to, aby resort zabránil únikům peněz z veřejných rozpočtů.

Petra Hosenseidlová, kap, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme