Biatlonistka Zvařičová už po vážné nehodě trénuje, do závodění se nehrne

Biatlonistka Veronika Zvařičová se vrátila na závody. Osm měsíců od ošklivé srážky s automobilem během tréninku v Jablonci, kterou málem nepřežila, se objevila na mistrovství Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Zvařičová fandila na biatlonovém ME i Lee Johanidesové (na snímku)

Veronika Zvařičová fandila na biatlonovém ME i Lee Johanidesové (na snímku) | Zdroj: ČTK

V Novém Městě na Moravě sice ještě nestartuje, s týmem už ale trénuje a své kolegyně pak u trati povzbuzuje.

„Mě to baví, je mi jedno, jestli závod jedu nebo fandím. Ale aby se mi to fandění nelíbilo víc,“ řekla se smíchem Veronika Zvařičová.

Alespoň přítomnost u týmu je pro ni psychickou vzpuhou. „Čekala jsem, kdy to konečně přijde, kdy už budu zase s týmem, zase normálně vidět, jak to funguje. Jsem šťastná, že jsem konečně tady.“

Veronika Zvařičová je na jednom z kopců ve svém živlu, fandí oběma Češkám v závodě - Lee Johanedisové i Lence Šlechtové - a zároveň se zajímá o jejich střelbu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistka Veronika Zvařičová po vážně nehodě ještě závodit nemůže, na ME alespoň fandí

A to jak se dá - z monitoru, který si donesli němečtí servismani, nebo z vysílačky šéfa českých servismanů Milana Faltuse.

Sama ještě závodit nemůže. Hrůzný moment s autonehodou, který loni v květnu skoro ukončil její život, si ale v hlavě nepřehrává.

„Vůbec ne, já si to nepamatuji. Ono je to možná dobře, pokud bych si to pamatovala, tak jsem říkala, že už na to nevlezu,“ konstatuje česká biatlonistka.

Veronika Zvařičová stále cítí bolavé rameno, koleno má oslabené, z lýtka jí ještě budou vyndávat šroub. Na jaře by ráda začala naplno s přípravou na novou sezonu.

Teď si na mistrovství Evropy aspoň lehce zatrénuje. Mluvilo se i o tom, že by mohla eventuálně závodit. Taková myšlenka je ale nereálná.

„Když se mě na to někdo zeptal, tak mě to spíš naštvalo a říkala jsem tisíc důvodů, proč nemůžu. Chtěla jsem to vysvětlit, aby to pochopili. Závodit ani náhodou, co bych tím získala. Akorát bych to tady všem podělala,“ říká česká biatlonistka.

Na úplný návrat Veroniky Zvařičové si tedy ještě budeme muset počkat.

Jan Suchan, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme