Jiří Pospíšil odchází z ODS, důvodem je prý ztráta důvěry na obou stranách

Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil opustil Občanskou demokratickou stranu, v níž donedávna zastával post místopředsedy. Na olomouckém volebním kongresu se ale do vedení ODS už nedostal. Neuspěl ve volbě prvního a posléze ani řadového místopředsedy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kongres ODS v Olomouci, Jiří Pospíšil

Kongres ODS v Olomouci, Jiří Pospíšil | Foto: Filip Jandourek

Důvodem odchodu z ODS je podle Pospíšilova tiskového prohlášení ztráta důvěry na obou stranách. S informací jako první přišel server iDNES.

Poslanecký mandát, který získal na kandidátce občanských demokratů v říjnových předčasných volbách, si Jiří Pospíšil ponechá. Do žádné jiné strany nepřestupuje, stane se nezařazeným opozičním poslancem.

Podle šéfa občanských demokratů Petra Fialy není šťastné, že Jiří Pospíšil opouští stranu v době, kdy se pokouší o obrodu. První místopředseda Jan Zahradil si ale myslí, že Pospíšilův odchod ODS nijak výrazně neublíží:

„Mediální popularita je něco, co já nepřeceňuji. To je věc, která se velmi rychle může změnit. A věřím, že ten pokus o restart, který jsme zahájili na kongresu před deseti dny, převáží a že ODS bude vnímána i nadále pozitivně,“ řekl Českému rozhlasu Zahradil.

Pospíšil byl v ODS 16 let a patřil mezi nejpopulárnější politiky. V Plzeňském kraji dostal 36 procent preferenčních hlasů.

Nabídku na neplacenou spolupráci Pospíšil dostal od právničky Hany Marvanové, která se má stát náměstkyní nové ministryně spravedlnosti.

Květa Moravcová, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme